Menu

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Κλαδέματα και Δενδροφυτεύσεις στο ΠαΜακ

Τα μεγάλα δέντρα εντός του ΠαΜακ, λόγω του κρύου χειμώνα που περάσαμε και λόγω του ότι δεν έχουν κλαδευτεί εδώ και χρόνια, χρειάζονταν επειγόντως περιποίηση. Το Τμήμα Συντήρησης Κήπως της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος του Δ. Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και για μία ακόμα φορά πρόσφερε μια πολύ σημαντική υπηρεσία. Τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. 
Στις αρχές του Απρίλη κλαδεύτηκαν οι πυράκανθοι στην πρόσοψη του ΠαΜακ ώστε να μην μπορούν να τραυματίσουν με τα αγκάθια τους τον κόσμο. Επίσης οι 2 μεγάλοι φοίνικες και όλα τα γιούκα στην αυλή, τα οποία είχαν παγώσει τον χειμώνα. Περιμένουμε να ξαναναθίσουν. Κλαδεύτηκαν επίσης τα μεγάλα λιγούστρα και οι πικροδάφνες στην πίσω πλευρά του ΠαΜακ, έξω από το αμφ. 14 και το γυμναστήριο. Ο χώρος άνοιξε και φαίνεται πανέμορφος, αφού κόπηκαν και όλα τα αγριόχορτα.

Τις επόμενες μέρες 
με την Περιβαλλοντική Ομάδα αντικαταστήσαμε τις σπασμένες ξύλινες γλάστρες στο αίρθιο, φυτέψαμε 4 δέντρα, 50 θάμνους, 30 λουλούδια και 15 πιπεριές, στα αίθρια του πρώτου ορόφου και στην αυλή του ΠαΜακ (πίσω από το αμφ. 14 και στην Λέσχη) και πλέον η αυλή και τα αίθρια του ΠαΜακ είναι πιο όμορφα από ποτέ!

Το πράσινο δεν είναι απλά κάτι που ομορφαίνει την ζωή μας, αλλά είναι εδώ για να μας θυμίζει ότι η φύση μπορεί χωρίς άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος δεν μπορεί χωρίς φύση. Λοιπόν, ας πρασινίσουμε την πόλη!

Οι κλαδεμένοι πυράκανθοι της πρόσοψης 

Κλαδεμένες πικροδάφνες πίσω από το γήπεδο μπασκετ


Κλαδέψαμε τα γιούκα της πρόσοψης που είχαν παγώσει


Το ίδιο και οι φοίνικες 

Χρειάστηκαν αρκετά φορτηγά για την απομάκρυνση των κλαδιών

Φύτεμα οπωροφόρων μπροστά στην Λέσχη

Εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες των ασανσέρ του ΠαΜακ

Αντικατάσταση των σπασμένων γλαστρών



Το μεσαίο αίθριο μετά τις φυτεύσεις

Φυτεύσεις έξω από το γήπεδο μπάσκετ

πίσω από το αμφ. 14

έξω από την Λέσχη