Menu

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Οδηγίες για τα ασανσέρ στο ΠαΜακ

Αγαπητά μέλη του ΠαΜακ,

Η χρήση των ασανσέρ του Πανεπιστημίου μπορεί να γίνεται με τρόπο που βοηθά εμάς που το χρησιμοποιούμε, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Παρακάτω σας αναφέρουμε κάποιες προτάσεις που συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, και παράλληλα, στην αποσυμφόρηση των ασανσέρ.

1) Χρησιμοποιούμε το ασανσέρ μόνο όταν είναι απαραίτητο. Εάν μπορούμε, στο κατέβασμα ή στις μικρές αποστάσεις χρησιμοποιούμε τις σκάλες. Έτσι, συμβάλουμε σε έναν καθαρότερο πλανήτη, ενώ ταυτόχρονα γυμναζόμαστε.
2) Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το ασανσέρ καλούμε μόνο αυτό που είναι πιο κοντά στον όροφό μας, όχι και τα δύο ασανσέρ μαζί.
3) Πατάμε μόνο το βελάκι της κατεύθυνσης στην οποία πηγαίνουμε (πάνω ή κάτω) και όχι και τα δύο βελάκια μαζί. Έτσι το ασανσέρ θα κάνει λιγότερα δρομολόγια.
4) Εάν περιμένουν περισσότερα άτομα μαζί μας, μπαίνουμε όλοι μαζί στο ίδιο ασανσέρ και όχι ο καθένας σε διαφορετικό. Έτσι μειώνουμε τα δρομολόγια και την σπατάλη ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα έχουμε την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούμε.

Ελπίζουμε στην συμβολή όλων των μελών του ΠαΜακ για την ορθότερη και οικολογικότερη χρήση των ασανσέρ.
Στην διάθεσή σας,

Γραφείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ΠαΜακ