Menu

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ο κόσμος του περιβάλλοντος και ο κόσμος της αφίσας: ΠαΜακ 2018


Υπάρχουν δύο διαφορετικοί περιβαλλοντικοί κόσμοι στο ΠαΜακ:

Σε έναν, μεταξύ διαφόρων άλλων, τρέχει ένα από τα πληρέστερα προγράμματα ανακύκλωσης στην χώρα, με 16 διαφορετικά υλικά, διοργανώνονται περιβαλλοντικές ημερίδες με πραγματικά πρωτοποριακά περιβαλλοντικά θέματα & εντυπωσιακή συμμετοχή φοιτητών και οργανώνονται δενδροφυτεύσεις και καθαρισμοί φυσικών περιοχών κάθε χρόνο. [Σημειώνουμε πως 2 χρόνια πριν, στα πλαίσια των δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που γίνονται κατά την διάρκεια της χρονιάς στο ΠαΜακ, μαζεύτηκαν μέσα σε λίγες μέρες περίπου 2.000 υπογραφές κατά της προεκλογικής αφισοκόλλησης].

Σε έναν άλλον, γίνεται αυτό που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες. 

ΥΓ: Τα τελευταία 2 χρόνια, μετά και από σχετικό κάλεσμα της Περιβαλλοντικής Ομάδας, οι φοιτητικές παρατάξεις σιγά-σιγά αποφασίζουν να μην μπουν στην λογική της αφισορύπανσης. Όλες? Όχι. Δυο παρατάξεις παρά την γενική αποδοκιμασία που προκαλεί το φαινόμενο σε όποιον το βλέπει, παρά το ότι η αφισοκόλληση είναι επιβλαβής για το περιβάλλον και για την αισθητική όλων μας, συνεχίζουν να πιστεύουν πως ενήλικες άνθρωποι έχουν ανάγκη να δουν ένα σεντόνι από εκατοντάδες αφίσες για να αποκτήσουν πολιτική άποψη. Έτσι, κόβουν δέντρα & μολύνουν το περιβάλλον, νομίζοντας ότι πλένουν κεφάλια.
Μαζί με τις σημερινές φωτογραφίες λοιπόν, δημοσιεύουμε και τις απαντήσεις που μας έδωσαν όσες παρατάξεις απάντησαν στο σχετικό αίτημά μας.

ΥΓ2: Βλέπουμε πάντως ότι η αποδοκιμασία σε τέτοιες πρακτικές έχει παράξει κάποια αποτελέσματα. Ελπίζουμε ότι του χρόνου τα «σεντόνια» αφισών να έχουν εξαφανιστεί τελείως από το ΠαΜακ. 


Παμακ: Μαιος 2018


Αφισες ΔΑΠ

Αφίσες ΠΚΣ

Από την παλιά καμπάνια συλλογής υπογραφών

Η ανοιχτή επιστολή της Περιβαλλοντικής

Απάντηση ΕΑΑΚ

Απάντηση Bloco

Απάντηση ΠΑΣΠ

Από προηγούμενη δράση για το θέμα των αφισών

Το αφισόδεντρό μας

Στις εκλογές του 2015 η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη, όταν όλα τα κόμματα κρεμούσαν 'σεντόνια' αφισών. 3 κόμματα (ΠΑΣΠ, ΕΑΚΚ, Bloco) τα τελευταία 2 χρόνια όμως έχουν σταματήσει να το κάνουν.