Menu

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Δελτίο Τύπου: Διαμαρτυρία για το Κλίμα 27/9/2019


Διαμαρτυρία για το κλίμα – Climate strike
Θεσσαλονίκη |  27 ΣεπτεμβρίουΆνθρωποι της Γης,
Βρισκόμαστε σε κλιματική έκτακτη ανάγκη και οφείλουμε να κινητοποιηθούμε τοπικά, εθνικά και παγκόσμια, άμεσα. Έχουμε ελάχιστα χρόνια μπροστά μας για να δράσουμε πριν να είναι πολύ αργά. Για μία μάχη που δεν αφορά πια τις μελλοντικές γενιές, αλλά την παρούσα. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων;
Καθώς διαβάζετε αυτή την επιστολή οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, η βιοποικι­λότητα καταρρέει, οι ξηρασίες και οι τυφώνες γίνονται όλο και πιο βίαιοι, ο αέρας γίνεται ακατάλληλος για αναπνοή στις πόλεις αλλά και σε κάθε κυβικό μέτρο της ατμόσφαιρας, το επίπεδο της θάλασσας ολοένα και ανεβαίνει, τα δάση καίγονται από τη Σιβηρία στο Βορρά ως τη Λατινική Αμερική στο Νότο. Κι εμείς είμαστε ανάμεσα σε όλα αυτά, με πυρκαγιές στο Μάτι και στην Υμηττό στην Αττική, στην Εύβοια, στους Δελφούς, στη Λαμία, στη Λάρισα, στην Κέρκυρα, στην Χαλκιδική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, καλοκαιρινό χαλάζι στη Χαλκιδική και περισσότερες βροχές στην Κρήτη απ’ ότι στην Σκανδιναβία!
Οι αναφορές της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) είναι ξεκάθαρες: 50% μείωση των εκπομπών CO2 μέχρι το 2030 είναι η μόνη μας ευκαιρία να αποφύγουμε την άνοδο της μέσης θερμοκρασίας  πάνω από τους 1,5°C και τις καταστροφικές συνέπειες για τον ανθρώπινο πολιτισμό και τη φύση. Ζούμε ακόμη σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ενώ είμαστε στο χείλος του γκρεμού. Σήμερα, η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη κρίση που είχε να αντιμετωπίσει ποτέ. Τα τελευταία 27 χρόνια παγκόσμιες συναντήσεις κορυφής διοργανώνονται με στόχο τη διατήρηση του μέλλοντός μας και εμείς ακόμη περιμένουμε να δούμε την στροφή προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι εκπομπές δεν έχουν μειωθεί αντιθέτως αυξάνονται! Εμείς συνεχίζουμε να βασιζόμαστε στο πετρέλαιο, να καταναλώνουμε ζωικά προϊόντα, να χρησιμοποιούμε πλαστικά μίας χρήσης και να αυξάνουμε την παραγωγή σκουπιδιών χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις επιστημονικές μελέτες που γίνονται σε βάθος τόσων ετών.
Οι συλλογικότητες και οι οργανώσεις, που στηρίζουν την διαμαρτυρία, βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με στόχο την κατάθεση προτάσεων σε τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς που θα αφορούν στην βελτιωση της περιβαλλοντικής προστασίας και την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.
Ενώνουμε τις φωνές μας με εκατομμύρια νέους ανθρώπους από ολόκληρο τον πλανήτη μας για να ακουστεί ένα απλό μήνυμα: Ακούστε επιτέλους τους επιστήμονες! Ας σταματήσουμε να κωλυσιεργούμε!
Σας καλούμε λοιπόν να συμμετέχετε στην διαμαρτυρία για το κλίμα την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, στον Λευκό Πύργο, στις 18.30


Την διαμαρτυρία στηρίζουν:
Balkan Hotspot
Bio AUTh TeamB.A.T.
Bios Coop - Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης
Climate Change Is Real – CCIR
Cosmus diy
Dreamdancers
Fashion Revolution Greece
Fridays For Future Thessaloniki
Greenwave Festival
Gymnosophy
iSea
No Oil
Plastic free greece
Save Greek Seas
Stop Climate Change Greece
Thessaloniki Climate Save
Άλλος Τρόπος
Αντιγόνη-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης
Επιστροφή στη φύση/Back to nature
Εργαστήρι Χωρίς Σύνορα
Ετεροτοπία, χώρος πολιτισμού και πολιτικής
Η Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου
Καλλιστώ
Κέντρο Ημέρας Προσφύγων Αλκυόνη
Κίνημα Μαθητών
Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοινωνικής και Αλληλέγυας Οικονομίας
Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης
Οικο-όραμα, Σύλλογος Κατοίκων Πεύκων
Οικόπολις – μια παράλληλη πόλη
ΠΕΕΚΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας
Περιβαλλοντική Ομάδα ΑΠΘ
Περιβαλλοντική Ομάδα ΠΑΜΑΚ
Σπείρα Γης

FRIDAYS FOR FUTURE THESSALONIKI 

STOP CLIMATE CHANGE GREECE

Δεν υπάρχουν σχόλια: