Menu

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συλλογή μαγειρικών ελαίων προς ανακύκλωση

Στο πλαίσιο των δράσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, το Γραφείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προκηρύσσει εκδήλωση ενδιαφέροντος με στόχο την ανάδειξη αναδόχου που θα συλλέγει από τον χώρο του Πανεπιστημίου τα μαγειρικά έλαια προς ανακύκλωση. Εκτός από την καθαυτή ανακύκλωση των ελαίων, το πρόγραμμα έχει σαν στόχο και την ευαισθητοποίηση των φοιτητών πάνω στην αξία που έχει η συλλογή και η ανακύκλωση χρησιμοποιημένων οικιακών μαγειρικών ελαίων, με παράλληλη ανάπτυξη ενός βιώσιμου μοντέλου, με την ενεργό συμμετοχή των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Για την συμμετοχή στην διαδικασία θα πρέπει οι υποψήφιοι να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: 

1. Να διαθέτουν την τεχνογνωσία, το συνεργείο και σε ισχύ όλες τις απαραίτητες από τον νόμο άδειες για την συγκέντρωση και μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών, τις οποίες οφείλουν να προσκομίσουν.

2. Να ζυγίζουν το λάδι και να παρέχουν στον υπεύθυνο του γραφείου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σχετικό εκδιδόμενο ζυγολόγιο όποτε ζητηθεί.

3. Η αποκομιδή αφορά όλο το περιεχόμενο του κάδου. Ο ανάδοχος δεσμεύεται να συλλέγει το λάδι  με ασφάλεια, διακριτικότητα, χωρίς όχληση και χωρίς να δημιουργεί απορρίμματα καθώς και να συμπεριλάβει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στα σημεία δημόσιας συλλογής της εταιρίας.

4. Η αποκομιδή θα λαμβάνει χώρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα ή κάθε φορά που γεμίζει ο κάδος, κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο του γραφείου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

5. Οι ενδιαφερόμενες εταιρίες αποκομιδής μπορούν να συμμετέχουν στην διαδικασία με την οικονομική προσφορά τους.

6. Ο ανάδοχος βαρύνεται με τα έξοδα συλλογής και μεταφοράς και τις νόμιμες κρατήσεις. Η ανάληψη του έργου θα γίνει από τον ανάδοχο που θα  προσφέρει την υψηλότερη τιμή ανά τόνο για την συλλογή του υλικού.

7.  Η διάρκεια της σύμβασης είναι 12 μήνες και μπορεί να παραταθεί για 12 ακόμα μήνες με μονομερή δήλωση της αναθέτουσας αρχής.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα που αναφέρονται στο σημείο 1 και να καταθέσουν τις προσφορές τους στο γραφείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2020, στις 14:00, οπότε και θα εξεταστούν από τους υπεύθυνους του γραφείου οι προσφορές που έχουν κατατεθεί. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά για το αποτέλεσμα της διαδικασίας από τον υπεύθυνο του γραφείου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.


Γραφείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Μακεδονίας 

Χατζηνικολάου Άρης 

τηλ: 2310 891-364 

email: emas@uom.gr

site: www.perivpamak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου