Menu

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Ανακύκλωση τηγανέλαιων στο ΠαΜακ!

Στο ΠαΜακ ανακυκλώνουμε 18 διαφορετικά υλικά, διατηρώντας ένα από τα πληρέστερα προγράμματα ανακύκλωσης στην χώρα. Το τελευταίο που προσθέσαμε  είναι το τηγανέλαιο, δηλαδή το λάδι που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα. Το λάδι αυτό ανακυκλώνεται και επανα-χρησιμοποιείται στις βιομηχανίες της σαπωνοποιίας και στην παραγωγή βιοκαυσίμων και βιολιπαντικών.

Μην πετάτε το λάδι σας σε τουαλέτες, στην αποχέτευση ή στα σκουπίδια, γιατί δημιουργούν πρόβλημα στο αποχετευτικό σύστημα, επιβαρύνουν τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και αποτελούν μια από τις αιτίες ρύπανσης του νερού (όπως και το πετρ-έλαιο).

Στον γκρι κάδο που τοποθετήσαμε στο σημείο ανακύκλωσης δίπλα στην έξοδο του  υπόγειου
parking
του ΠαΜακ, ανακυκλώνουμε κάθε είδους λάδι (σπορέλαιο, πυρηνέλαιο, κ.λπ.), μαζί με τη συσκευασία στην οποία τα έχουμε μαζέψει. Αποθηκεύστε το λοιπόν σε ένα βάζο ή μπουκάλι και ρίξτε το στον κάδο του ΠαΜακ για να το ανακυκλώσουμε!

Δείτε το ρεπορτάζ του Nikos Avoukatos από το δελτίο ειδήσεων του ΑΤΛΑΣ ΤV, για την συλλογή τηγανελαίων, τα οποία είναι το τελευταίο υλικό που προστέθηκε στο πρόγραμμα ανακύκλωσης 18 υλικών του ΠαΜακ:  





Ο κάδος ανακύκλωσης τηγανέλαιων




Το σημείο ανακύκλωσης στο υπόγειο parking


Τα 18 υλικά που ανακυκλώνει το ΠαΜακ