Menu

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Συλλογή ρούχων στο ΠαΜακ!

Το ΠαΜακ ανακυκλώνει 15 διαφορετικά υλικά, αλλά δεν σταματάμε εδώ. Τα ρούχα είναι ένα ακόμα υλικό που σκεφτήκαμε να συγκεντρώσουμε. Τα οφέλη είναι δύο:
α) Περιβαλλοντικό όφελος: Δεν πετάμε τα παλιά μας ρούχα (και μαζί με αυτά τους πόρους και την ενέργεια που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή τους), αλλά τα επαναχρησιμοποιούμε.
β) Κοινωνικό: Βοηθάμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ειδικά εν όψει του χειμώνα που έρχεται, δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στην πράξη.
Τα ανδρικά ρούχα που θα συγκεντρώσουμε θα τα δώσουμε στην Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ‘Help Refugees’ η οποία διατηρεί το Truck Shop, ένα κατάστημα που διανέμει δωρεάν ρούχα, παπούτσια και προσωπικά είδη υγιεινής, το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία εθελοντών. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ανάγκη σε χειμερινά ρούχα και παπούτσια, τα οποία πρέπει να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση. Τα γυναικεία και παιδικά ρούχα θα τα δώσουμε στον Χώρο Αλληλεγγύης Γυναικών, ο οποίος βρίσκεται στην Βύρωνος 5 (πλ. Ναυαρίνου) και έχει ανάγκη σε γυναικεία και παιδικά είδη. Και οι δύο αυτοί φορείς δίνουν δωρεάν τα είδη αυτά σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, κυρίως σε πρόσφυγες και άπορους.  
Η συλλογή θα γίνεται στο γραφείο Περιβάλλοντος του ΠαΜακ, στον 1ο όροφο του ΠαΜακ.
Σας περιμένουμε!